Кориандър – Coriandrum Sativum – 100% Етерично масло.

8,90 лв.

  • EUR: 4.55€

Етерично масло от кориандър е с нежен подправъчен аромат. То е добър храносмилателен тоник, който спомага за облекчаване на гадене и газове.

Категория:

Описание

Употреба: аромалампа, ароматизатор за въздух, вана, масаж.

Действие: Релаксиращо, антисептично, болкоуспокояващо и апетитовъзбуждащо действие.

Показания: Етерично масло от кориандър е с нежен подправъчен аромат. То е добър храносмилателен тоник, който спомага за облекчаване на гадене и газове. Възстановява и стимулира апетита и е полезен при лечение на анорексия. Маслото има антисептично и успокояващо действие, премахва умората и чувството на нервност. Също така има болкоуспокояващо и загряващо действие, поради което се употребява в терапията на ревматизъм и артрит. Антисептичните му качества намират приложение при грип, простуда, хранителни отравяния. Като цяло, маслото от кориандър има освежаващо и успокояващо действие. То е едновременно релаксиращо и стимулиращо – комбинация от свойства, която вдъхновява творчеството. Внася приятна и интересна нотка в смесите за масаж и въздейства благоприятно за облекчаване на стрес и раздразнителност. Маслото е полезно при възстановяване след прекарани заболявания.

Съчетава се добре с: бергамот, канела, джинджифил, грейпфрут, лимон, нероли и портокал.

Внимание: Противопоказно за епилептици, бременни и кърмещи жени, деца под 3 години и хора с индивидуална непоносимост към маслото.

Опаковка: стъклен флакон 10 мл.

Допълнителна информация

Тегло 0,048 кг
Размери 4 × 2,5 × 9 см