Резене – Foeniculum vulgare -100% Етерично масло – 10 мл.

6,70 лв.

  • EUR: 3.43€

Маслото от резене действа противовъзпалително, антиоксидантно, спомага за зарастване на рани; изглажда бръчките и подобрява цвета на кожата; втечнява бронхиалните секрети.

Категория:

Описание

Употреба: за масаж, бани, инхалации (ароматерапевтична лампа), след консултация с ароматерапевт.

Действие: противовъзпалително, антиоксидантно, спомага за зарастване на рани; изглажда бръчките и подобрява цвета на кожата; втечнява бронхиалните секрети, действа отхрачващо. Премахва спазмите, изгонва газовете, засилва стомашната и жлъчната секреции.

Показания: Маслото от Резене е важна съставка на смеси, използвани за лечение на храносмилателни проблеми като метеоризъм, запек, колики, гадене, повръщане, анорексия, диспепсия. Има диуретичен ефект, стимулира детоксикацията, намира приложение при лечението на бъбречно-каменна болест, целулит и затлъстяване (задържане на течности). Помага за регулиране на менструалния цикъл и хормоналните колебания през менопаузата, стимулира изработването на собствен естроген. Способства за повишението на лактацията. Маслото Резене е активен антиоксидант, има отхрачващи, противовъзпалителни и спазмолитични свойства. Действието му се съпровожда с понижаване на артериалното налягане, премахване на аритмията.

Внимание: да не се ползва от епилептици, бременни и кърмещи жени, от деца до 6 години.

Съставки ( INCI ) : cupressus sempervirens oil, citral, linalool, limonene

Опаковка: стъклен флакон 10 мл.

 

Допълнителна информация

Тегло 0,048 кг
Размери 4 × 2,5 × 9 см