Гераниум – Pelargonium Graveolens – Етерично масло – 10 мл

9,90 лв.

  • EUR: 5.06€

Гераниевото масло има свеж, наситен, топъл и повдигащ настроението цветно-розов аромат. Влияе позитивно на нервната система, за преодоляване на депресии и безпокойство.

 

Категория:

Описание

Действие: антидепресивно, подобряващо настроението, противовъзпалително, антисептично, заздравяващо, дезодориращо, тонизиращо, подобрява общото състояние на кожата, повишава умствената и физическата активност, стимулиращо кръво- и лимфо-обръщение, нормализиращо менструалния цикъл и др.

Употреба: аромалампа, инхалации, ароматизатор за въздух, вана, масаж.

Показания: Гераниевото етеричното масло има свеж, наситен, топъл и повдигащ настроението цветно-розов аромат. В неговият състав влизат голямо количество активни компоненти, определящи различните ефекти на въздействие. Влияе позитивно на нервната система, за преодоляване на депресии и безпокойство. Стимулира нервно-психическата дейност, повишава работоспособността, настроението и вниманието. Козметичното действие на маслото е благоприятно за суха, чувствителна и увредена кожа. Стимулира регенерацията на кожата след изгаряния и измръзвания, като я прави гладка и млада. Ефикасно е при варикозно разширение на вените и хемороиди – способства премахването на възпаления, отоци, спазми и болезнени синдроми. Действието на това масло е благоприятно и при разнообразни гинекологични заболявания. Препятства задържането на течности, полезно е при отоци и наднормено тегло. Благодарение на способността му да стимулира лимфната обмяна и да извежда токсините, гераниевото масло помага и при целулит.

Съчетава се добре с много други масла, особено с лавандула, босилек, розмарин, роза, нероли, сантал, хвойна, лимон, жасмин, портокал.

Внимание: Противопоказно за епилептици, хипертоници, при понижена кръвна захар, деца, кърмещи и бременни жени, едновременно с приемане на противозачатъчни средства, както и за лица с индивидуална непоносимост към това масло.

Опаковка: стъклен флакон 10 мл.

Допълнителна информация

Тегло 0,048 кг
Размери 4 × 2,5 × 9 см