Евкалиптово Масло – 100% етерично масло – 10мл

7,20 лв.

  • EUR: 3.68€

Етерично масло евкалипт – използва в медицината за лечение на възпалителни процеси на органите на дишането и носоглътката.

 

Описание

Употреба: аромалампа, инхалация, гаргара, ароматизатор за въздух, сауна, вана, масаж.

Действие: антиспазматично, отхрачващо; антисептично, дезодориращо, диуретично, бактерицидно, противовирусно, дезинфекциращо, ранозаздравяващо, регенериращо, температуропонижаващо, имуностимулиращо.

Показания: Използва се в медицината за лечение на възпалителни процеси на органите на дишането и носоглътката; При вдишване на свежия, смолист аромат с лимонена нотка се облекчава дишането при хрема и синузит. Разтвор на маслото от евкалипт се използва за гаргари на гърлото при ангина – премахва болката и възпалението. Има антисептично действие при акне, херпеси, циреи, изгаряния, рани, измръзвания, ухапвания от насекоми; Полезно е срещу пърхот, косопад, чупливи нокти; Като добавка към мехлеми и мазила помага при артрити, радикулит, ревматизъм, мускулни болки; Уханието на евкалипт повишава енергията, помага при физическа слабост и дисбаланс.

Съчетава се добре с повечето флорални и цитрусови аромати, както и с някои подправки.

Внимание: Противопоказно за епилептици, хипертоници, кърмещи и бременни жени, деца и хора с индивидуална непоносимост към евкалипт. Има много силно действие! Не се препоръчва да се прилага едновременно с хомеопатични средства! Фототоксично при пряк контакт със слънцето

Опаковка: стъклен флакон 10 мл.

Допълнителна информация

Тегло 0,048 кг
Размери 4 × 2,5 × 9 см