Розово масло в луксозна дървена кутия-1мл

72,00 лв.

  • EUR: 36.81€

Употреба: за масаж, бани, компреси, инхалации (ароматерапевтична лампа), след консултация с ароматерапевт.

Действие: анти-депресант (повишава самочувствието, увереността, надеждата и умствените способности), антисептично, анти-вирусно, бактерицидно и свиващо действие, подпомага зарастването на рани, белези, следи от операции, акне, шарка и стрии; антиспазматично; спомага за пречистване на кръвта като подпомага изхвърлянето и неутрализацията на токсините; кръвоспиращо (ускорява съсирването или коагулацията на кръвта и спира кървенето), успокоява нервите, въздейства върху черния дроб и стимулира стомашната дейност (спомага за правилното им функциониране, потиска възпаленията и ги предпазва от инфекции), афродизиак, успокояващо и тонизиращо действие.

Описание

Розата! Без съмнение е най-красивото цвете на света. Цветето, за което се разказва в много истории, легенди и митове. Поради благоприятния климат и древни традиции в производството, българското розово етерично масло е символ на високо качество и уникалност. Произвежда се чрез парна дестилация на свежи цветове от роза и включва в състава си стотици полезни компоненти.

Показания: Ароматът на рози е нежен, повдигащ настроението и успокояващ, зарежда с настроение и носи усещане за щастие. Маслото от роза действа успокояващо при тъга и депресия, повдига духа и потиска безпокойството. Предпочитано е при лечението на много женски репродуктивни проблеми, помага при ПМС, облекчава симптомите на менопаузата, спомага за регулиране на цикъла и хормоналния баланс. Стимулира жените да изразят своята женственост посредством облекчаване на чувството за тревожност и нервно напрежение, вдъхновява увереност и чувственост. Ценните козметични качества и превъзходен аромат правят маслото от роза изключително полезно при грижите за кожата. Добавено към лосиони и кремове, то оказва благоприятно въздействие върху зряла, суха, възпалена и чувствителна кожа, но е и едно от най-добрите масла за всички типове кожа, предавайки сияещ, свеж и младежки израз. Розовото масло е чудесна и специална добавка към смеси за масаж и вана; намира широко приложение в много парфюми.

Съчетава се добре с етерично масло от гераний, жасмин, карамфил и Palma Rosa

Внимание: Използвано в малки концентрации ще пребори Вашето главоболие, но при по-високи концентрации силният аромат може да окаже обратен ефект. Противопоказно за епилептици, хипертоници, кърмачки, бременни и деца, както и хора с индивидуална непоносимост към това етерично масло.