Биологична лавандула – 100% Етерично масло – 10 мл

8,80 лв.

  • EUR: 4.50€

Лавандуловото масло почиства, овлажнява и подхранва кожата. Благоприятства процеса на отстраняване на мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата.

Описание

Био етерично масло от Лавандула е натурален продукт, получен чрез парна дестилация от цъфтящите съцветия на теснолистната Лавандула /Lavandula Angustifolia Mill = Lavandula Officinalis Ch./, семейство Lamiaceae, отглеждана при спазване на изискванията на биоземеделието. Маслото има успокояващо и релаксиращо действие.

Употреба: Аромалампа – 1 до 5 капки масло; Вана – 10 до 15 капки; Масаж – 1 до 5 капки в 20 мл. базово растително масло. Като добавка в козметични продукти – от 4 до 5 капки на 100 мл продукт.

Показания: Използва се като антисептично средство, ускоряващо процеса на зарастване на раните, изгарянията и кожните раздразнения. Ефикасно е при ужилвания от насекоми, слънчеви изгаряния, акне, екземи, кожни възпаления, дерматози, пърхот и косопад, гъбички и лишеи. При обезболяване и за зарастване на рани може да се прилага в неразреден вид. Понижава артериалното налягане и предотвратява задържането на течности в организма. Ценна съставка е на смеси, използвани при грип, простуда, хрема, възпаления на гърлото, астма, възпаление на синусите, фаренгити, синузити и тонзилити, както и за пречистване на въздуха. Има успокояващи и антидепресивни свойства, намалява напрежението при умствена умора, възбуда, сърцебиене, безсъние на нервна почва, успокоява при състояния на истерия и нервно напрежение.

Етерично масло от лавандула се съчетава добре с много други масла, вкючително от кедър, бор, градински чай и здравец.

Внимание: Противопоказно за епилептици, кърмачки, бременни, деца, хора с индивидуална непоносимост към това етерично масло, онкоболни – лекувани химиотерапевтично. Много внимателно да се използва при хора с ниско кръвно. За астматици – не използвайте лавандулово масло при наличието на пара, това може да предизвика пристъп.

Опаковка: стъклен флакон 10 мл.

Допълнителна информация

Тегло 0,048 кг
Размери 4 × 2,5 × 9 см